Megdöbbenve és tanácstalanul bámultam ma reggel Göncz Kinga képére, aki mosolygósan tekintett le rám az óriásplakátról (pedig egészen addig azt gondoltam, hogy jó napom lesz).

Mire gondolhatnak ezzel a retro jellegű betűtípussal szedett szlogennel? Talán az újult erővel való visszatérésre az ötvenes-hatvanas évekhez?

Ezen sem csodálkoznék túlságosan, hiszen minden jel és általuk felhasznált eszköz arra mutat, hogy ez a gondolat sem áll tőlük túl messze.

Vagy talán felszívták magukat és újult erővel folytatják az ország sanyargatását? Bizony a hatalom kétségbe esett megőrzése és a még ellopható megmaradt vagyon gyors eltüntetése valóban újult és nagy erőt igényel. Mikor újították meg erejüket? Minden esetre elég észrevétlenül tették ezt, hiszen kétségbe esve kereshetjük az új erőt, akkor sem tudjuk soraikban fellelni azt.

Azt hiszik talán, hogy van még ebben az országban olyan ember, aki az elmúlt hét év tudatában szemrebbenés nélkül rájuk adja a szavazatukat és elhiszi nekik, hogy újítani tudnak azokkal a régen lejáratott, elkopott, hiteltelen arcokkal, akik a plakátokról és a televízió képernyőjéről ránk tekintenek?

Egy biztos az ország polgárainak már nincs honnan megújítani az erejüket, körülöttük már elfogyott a levegő.

Mikor veszik már a plakátról mosolygó arcok, és pártjuk vezetői észre, hogy elég volt belőlük?

 

Szerző: szabógyuri  2009.05.04. 11:31 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szabogyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr641101878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lopkowitz1 2009.05.05. 17:48:32

"Magyar Taigetosz"
Göncz Kinga - egykor - pszichiáter soha el nem évülő "orvosi bűne", hogy tagja volt annak a kormánynak, mely bezáratta az Országos Pszichiátriai Intézetet, ahonnan szélnek eresztettek számtalan jobb sorsra érdemes, egyedül, sokan utcára kerülve, gyógyszerek nélkül lézengő beteget.
Göncz Kingának fel kellett volna emelnie a szavát! Mert letette a Hippokráteszi esküt.
De Göncz Kinga hallgatott.
Dr. S.E. neves pszichiáter véleménye szerint ki kellene zárni ezért Göncz Kingát az Orvosi Kamarából.
"Vétkesek közt cinkos, aki néma!"

fischmannaron@citromail.hu 2009.05.14. 14:47:33

Nem orvos, nem politikus! Avagy orvosok között politikus, politikusok között orvos.
Vagy valami más?
süti beállítások módosítása