Többen megdöbbentünk, megrökönyödtünk a mai újsághíren miszerint

1600 eurót lopott a Mazsihisz alelnöke”

Megdöbbentő és felháborító maga a cselekedet, de nem szabad elfelejtenünk, hogy egy ember botlásáról van szó és ez semmi képen nem minősíti, minősítheti Pécs városának zsidóságát. Egy megtévedt ember cselekedete vet árnyékot a mostani amúgy sem túl nyugodt időkben mind a pécsi, mind az egész magyar zsidóságra.

Az üggyel kapcsolatban több ellentétes információ is kering a sajtóban, egyes hírek szerint Krausz a Mazsihisz vezetését már a múlt héten tájékoztatta az eseményekről, sőt le is mondott alelnöki posztjáról, azonban a pécsi hitközség erről a cselekedetéről hivatalosan mostanáig sem értesült. Ebben az esetben azonban felmerül a kérdés, hogy miként vehetett részt és szavazhatott a lemondott elnök a múlt heti Mazsök közgyűlésen, mint a Mazsihisz delegáltja. Amennyiben a Mazsihisz vezetése időben értesült a cselekményről alapvető követelmény lenne, lett volna a pécsi elnök leváltása minden általa betöltött pozícióról és eltávolítása a magyar zsidó közéletből. Szeretnék tisztán látni az ügyben, hogy mi is volt a történések valós időrendje és folyása.

Nem szabad megengednünk, hogy ilyen szégyenfolt essen a magyar zsidóság becsületén.

Ugyanakkor érthetetlen a liberálisként ismert Index eljárása, miszerint a cikk csatolmányaként közli a bukott VII. kerületi polgármester Hunvald György vagyonának zárolásáról szóló hírt. Sajnálattal veszem, hogy a dolgok és események ilyen módon való összemosása lehetséges a magyar sajtó hasábjain.

A bejegyzés tartalmától teljesen függetlenül, szeretnék minden kedves olvasómnak boldog, békés 5770-es évet kívánni és egyben megkövetni mindenkit, régi szokás szerint, akit valamilyen módon megbántottam az elmúlt év folyamán.

Szerző: szabógyuri  2009.09.17. 14:52 Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://szabogyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr761388454

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 2009.09.17. 15:34:14

A Tudózsidó hírolvasója

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása