Előző írásomban foglalkoztam a felelős kormányzás kérdéskörével.

Nos, immáron három hete folytatok hosszas tárgyalásokat szakszervezetem a Fészek Fogyatékossággal Élők Szakszervezete nevében egy állami tulajdonban lévő foglalkoztató céggel, akiknek eltökélt szándékuk, hogy valamennyi szociális juttatást megvonnak azoktól az emberektől, akiknek egészségük, vagy veleszületett módon vagy szerzett betegségek következményeként jelentősen károsodott életük folyamán.

Teszik ezt akkor, amikor a Magyarországon foglalkoztatott fogyatékkal élő emberek száma öt év alatt 54 ezer főről 19 ezerre csökkent és a héten megjelent program tervezet szerint a dolgozó fogyatékos emberek számát további tíz ezer emberrel fogják csökkenteni.

Teszik ezt azokkal az emberekkel, akiknek semmi más esélyük nincs a boldogulásra, mint a többnyire minimálbérért végzett munka.

Tárgyalok három hete, havi ötezer forintról, ami az általam képviselt emberek számára kisebb vagyon.

Tárgyalok három hete fejenként ötezer forintnyi ebédjegyről, akkor, amikor miniszterelnök úr fejenként 50.000 forintnyi étkezési jegyet osztott ki hűséges dolgozóinak.

Tárgyalok három hete fejenként ötezer forintról, amikor a foglalkoztató cégek vezetőinek bére nem ritkán az egymillió forintot is meghaladja.

Tárgyalok három hete fejenként ötezer forintról, amikor a BKV-nál százmilliókat osztottak szét végkielégítésként többek között a megváltozott munkaképességűek által befizetett közpénzekből.

Ezt hívjuk felelős kormányzásnak? Nem hiszem… Nézzük tovább bután, hogy mi folyik Bhutánban.

Szerző: szabógyuri  2009.08.09. 22:14 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szabogyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr151299132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bozgor 2009.08.10. 13:41:30

Nem tagadom, hogy én a piacgazdaság híve vagyok. Döntsön a piac, szelektáljon az életképesség.
Én az állami ("a túlzott beavatkozást") elítélem és károsnak tartom!

De ez itt egy alapvetően más helyzet.
Az államnak elemi kötelessége segíteni a rászorulókat; azokat akik valóban segítségre szorulnak. Nos a fogyatékkal élők vitathatatlanul segítségre szorulnak.

Súlyosan elhibázottnak tartom az ő támogatásuk csökkentését.

De kedves Gyuri; mi a fene köze van ennek a minisztériumok dolgozói támogatásának??? És a BKV-hez???

Sajnos az ilyen "összevetés" lerontja azt a nemes harcot , melyet a valódi rászorulók érdekében folytatsz. Őket én is támogatom minden eszközzel és ebben harcostársad vagyok.

(Persze ez a munka nem terjed ki a hivatásos járulékvadászokra akik közben feketemunkásként a teherviselésben sem vesznek részt!)
süti beállítások módosítása