Ez a rövid beszéd 2009. október 16-án hangzott el Debrecenben a "Van kiút" konferencián.

"Tisztelt egybegyűltek

 

Debrecenbe, mindig egy kicsit haza jövök, hiszen 1944-ig családom Hajdúsámsonban élt és innen a gettóból menekültek fel édesanyám és nagyanyám Budapestre. Egy nyírábrányi zsidó suszter és egy hajdúsámsoni zsidó varrónő unokájaként hallgatom a „zsidó nagytőkéről” szóló eszement vádakat.

Talán soha nem volt ilyen nehéz rövid beszédemnek a megírása, mint most. Úgy érzem rendhagyónak is sikerült. De szokásomhoz híven most sem szeretném a véleményemet véka alá rejteni. Azt hiszem, most igazán válságban vagyunk, idegenként élünk néhány tízezren hazánkban Magyarországon.

Vajon mit tennének helyettünk őseink a jelenlegi társadalmi szituációban?

Legutóbb az V. kerületben Szép Ernő: Imádság című versét mondtam el, újabb tanúbizonyságát hozva a magyar-zsidó együttélés gyönyörű példájának. Ma elszavalhatnám Petőfi, Rózsahegyi Márkról szóló versét, de nem teszem. Nem teszem, mert a kor, amelyben élünk nem méltó rá. Nem akarom többé azt bizonygatni, amit evidenciaként kéne tudomásul venni, magyarságomat. Nem akarom többé saját örökségemről, anyanyelvemről, kultúrámról, álmaimról és vágyaimról kényszeredetten bizonygatni, hogy mind annyi magyar, de zsidó is. „Mert magyarul álmodsz és magyarul sírsz” írta egyik dalában Földes László azaz Hobó. Igen mi is magyarul álmodunk és magyarul sírunk, mi magyar zsidók. Még akkor is ha vannak olyanok, akik ezt máshogy gondolják s üvöltik azt egyre hangosabban az arcunkba. Üzenem innen mindannyijuknak, Morvai Krisztinának, Vona Gábornak, Dőry Miklósnak, Molnár Oszkárnak és a többieknek, hogy mi nem fogunk meghátrálni, harcolni fogunk ameddig csak tudunk. Üzenem innen a mai magyar politikát manipuláló többnyire kormányzati erőknek, hogy verjék már máséval a csalánt, de semmiképpen ne a miénkkel. Mert nekünk ebből elég volt. Most, már ötödjére, a Van kiút konferenciákon elindultunk egy úton, egy úton, aminek a végén egy polgári Magyarország álomképe lebeg, amely Magyarországon ismét nyugalomban, békében és szeretetben élhetünk majd egymással mindannyian. Tiszta szívemből remélem, hogy ennek a Magyarországnak a felépítésébe kicsit több mint fél év múlva együtt közösen az ebben a teremben ülőkkel együtt végre hozzákezdhetünk és csak rémálmainkban fogunk emlékezni az elmúlt nyolc év álságos, képmutató és körmönfont kormányzására."

Szerző: szabógyuri  2009.10.16. 17:17 5 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://szabogyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr911454469

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 2009.10.16. 17:25:13

A Tudózsidó hírolvasója

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stirlitz_the_spy 2009.10.17. 22:35:34

Szia Gyuri!

Egyetértek az elmondottakkal. Mindig dühös leszek, amikor a szélsőjobbosok ennyire nincsenek tudatában annak, hogy mikről is beszélnek. Biztos vagyok benne, hogy Oszinak fogalma sincs, miről beszél. Milliókat sért egy-két ostoba szavával...

Hajrá Gyuri!

szabógyuri 2009.10.17. 23:02:36

@titkarur: T.János! Köszönöm a biztatást, jól esnek akkor amikor foldoklok a keserűségtől...

Nemfoglaltnicknév 2009.10.18. 13:07:36

titkarur! Hidd el nekem, nagyon is tisztában van vele Molnár is, meg mindenki akit széljobbernek neveztek, hogy miről is beszélnek. Sőt Ti is tisztában vagytok vele, csak bizonyos okokból nehezetekre esik beismerni.
Amint v.hol kiejtik azt a szót, hogy zsidó, előjön a törzsi nacionalizmus, és előtérbe helyeződik a magyarságotokkal szemben.( Nem gonoszkodok, elfogadom, hogy van ilyen. Mármint magyarságtudatotok.)
Ez az alapvető probléma.Ez a beszéd sem más, mint a probléma megkerülése, elmismásolása. Hiszen ki beszél itt suszterok, és varrónők nagytőkéjéről?
Amint elhangzott, hogy zsidó, beindult a gépezet, a nácizás, holokausztozás, és már látjátok is amint Morvai Kriszta zárja a vagonajtókat. Pontosan Ti tehettek arról, hogy összemosnak benneteket azzal a pár szupergazdag bankárcsaláddal, akik a pénzkibocsájtást, pénzmozgásokat, trükköket, manipulációkat irányítják. Ezek létezése tagadhatatlan, hiába is szeretnétek. Vagy álljatok elő ezek hiteles cáfolatával. És ez a szóban forgó nagytőke is nagyon szívesen bújik suszter és varrónő zsidók mögé. Ami, amint látszik be is jön nekik. Hiszen Ti véditek őket az ajvékolásotokkal. A második vh.-ban is ezek a "kiszsidók" itták meg a levét ennek az egésznek. (Bár nem mondom, hogy pár kocsmáros, boltos uzsorás aki a kiegyezés után emancipálódott, és tömegesen tette földönfutóvá a magyar parasztot, majd vásárolta a bárói, grófi rangokat, nem szolgált rá, egy kis kétkezi munkára).
A lényeg: véleményem szerint rajtatok áll, hogy mi lesz a kimenetele, ennek az érezhetően fokozódó ellentétnek.
Pl: Szabó Gyuri is odaállhatna főnöke-Orbán "Hetvenkétórásultimátum" Viktor-elé, és azt mondhatná:
- Ide figyelj Vikikém! Magyar vagyok, szeretem a hazámat, szeretem a magyar népet, és nem szeretem látni a szenvedését. Ezek okán, nem szeretném, hogy ha hatalomra kerülünk ( ami 100%),újabb IMF hitelt vennénk fel, sőt, a mostani fizetését leállítjuk, hiszen már többszörösen visszafizettük.
Visszavesszük a pénzkibocsájtás jogát, és MUNKÁVAL FEDEZETT, KAMATMENTES PÉNZT FOGUNK KIBOCSÁJTANI! Nehéz lenne? Dehogy! Könnyebb mint gondolnátok. De itt lép a képbe a zsidó nagytőke. Ez bizony nagyon-nagyon sértené az érdekét, és semmi áron nem hagyná. Példa rá a Lautenbach terv. Hogy mi lett a vége, mindenki tudja. Lehet elferdíteni, félremagyarázni, elhallgatni de bebizonyítani az ellenkezőjét nem.
Jó gondolkodást!

Pepe83 (törölt) 2009.10.19. 12:04:31

Jó írás, bár nem tudom, hogy a kormányzati erőknek mi köze van ahhoz, hogy a Fidesz nem tudja - sőt úgy tűnik nem is akarja - kivetni magából a szélsőjobboldali politikusokat.

A polgári Magyarország képe nekem most a Molnár Oszkárok és Bayer Zsoltok megerősödését jelenti, amiből nem szívesen kérnék.

bozgor 2009.11.11. 12:48:40

@Nemfoglaltnicknév:
A hozzászólásod érzelmi indíttatású, semmilyen valós elemet nem tartalmaz.
És mint ilyen, értékelhetetlen.

Gondold csak meg, mi lenne, ha egy diktatórikus irányítású párban bárki is ellentmondana a Vezénylő tábornoknak?? Még elgondolni is képtelenség.

Aztán gondolj bele abba is, hogy mi lenne, ha egy állam felmondaná a vállalt kötelezettségeit.
Bizony teljesen lehetetlen helyzetbe kerülnénk, elszigetelődnénk; számkivetettek lennénk és éhen halnánk.

No, most; mivel te minden bajok okaként a zsidóságot jelölöd meg; gondold csak meg, nem kéne akkor hitet váltanod?

Tudod, Lenin is mondott okosat.
"Tanulni, tanulni, tanulni"
:)
süti beállítások módosítása