Kedves Olvasóm!

Sokak figyelmét elkerülte az eseménynek ennek a része, mindenki csak a két letartóztatott fiatalembert ért sérelmekről beszélt. De senki, vagy legalábbis nagyon kevesen nézték végig azokat a képeket amelyek a helyszínen készültek.

Való igaz kiabáltak, igen, nemtetszésüknek adtak hangot, igen ,úgy gondolták mint ahogy sokan mások, hogy ezt nem lehet így tovább csinálni. De bántani nem bántottak senkit.

Akik megidézték a múltat nem a két fiatalember volt, hanem a XIII. kerületi MSZP tagsága ,köztük bizottsági tagok, alapszervezeti titkárok és egyszerű párt tagok. Ezek szerint nekik szabad, nekik nem kell elnézést kérni azért amit tettek, vagy a hét év hatalom bódulata minden alól felment?

 Alábbiakban közlöm a résztvevők névsorát, bár csak rövidítve:

J. György: a XIII. kerületi Önkormányzat Kerületfejlesztési Bizottságának tagja. frakciaótag, T. Csaba EP-képviselő alapszervi párttitkára, Sz. Eszter párttitkára

Cs.Beáta: K. Zoltán frakcióvezető, alapszervi párttitkár pártcsoportjának tagja, aktivistája a tüntető száját fogta be, bár ő csak jót akart :-)

D. Tibor: egykori kerületi pártigazgató

F. Józsefné: T. Péter önkormányzati képviselő alapszervi párttitkára, frakcia- és bizottsági tag -  rángatta a tüntetőt

F. Pál : Sz. Tibor  kampánystábjának tagja, G-né alapszervi párttitkár csoportjából

 

Szerző: szabógyuri  2009.03.26. 10:27 3 komment

Címkék: újllipótváros

A bejegyzés trackback címe:

https://szabogyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr751026533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bozgor 2009.03.27. 09:07:14

Ez egy helyi téma cikk:


"Történészt bántalmazott a volt szocialista képviselő

Több, mint testőr

Fehér Józsefné tizenkét évig volt az MSZP képviselője a kerületben, jelenleg bizottsági tag és az Angyalföldi Szociális Egyesület elnökhelyettese. Az ezüst érdemkeresztes szociális munkás március 15-én nekiesett egy történésznek, mert az Gyurcsány Ferenc távozását követelte.

Nem mindennapi felvétel birtokába került a Helyi Téma, amelyen az látható, hogy kerületünk egykori tekintélyes szocialista képviselője egy fiatalembert bántalmaz a március 15-i Kossuth téri ünnepségen. A Magyar Televízió felvételén jól látszik, ahogy Fehér Józsefné, aki jelenleg a 13. kerületi önkormányzat bizottsági tagja, lenyomja a Gyurcsány Ferenc távozását szavakban követelő fiatalember fejét és leveri a szemüvegét. Fehér Józsefnét nem vitték el a rendőrök bántalmazásért, Hernády Zsoltot azonban hét órán át étlen-szomjan benntartották a Gyorskocsi utcai fogdában, meztelenre vetkőztették és megmotozták.

Az eset országos felháborodást keltett, Hernády Zsolt történész feljelentést tett az őt elvezető rendőrök ellen, Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány pedig elismerte, hogy a rendőrök hibáztak, amikor elvitték a történészt és a másik bekiabáló Rosdy Tamás jogászt. A rendőrfőkapitány ugyanakkor azt mondta: a rendőröket nem vonják felelősségre.

Bár a rendőröknek nem, több jogvédő szervezet képviselőjének rögvest az események után szemet szúrt, hogy a bekiabálókat szankcionálták az egyenruhások, a tényleges fizikai erőszakot alkalmazó nyugdíjasokat viszont nem.
-Furcsa, hogy azokat vitték el, akik kizárólag verbálisan adtak hangot az elégedetlenségüknek, nem azokat, akik a fiatalembereket fizikailag is inzultálták. Az önjelölt rendcsináló nyugdíjasok ellen ugyanis nem indult eljárás- mondta el lapunknak Kádár András Kristóf, a Helsinki Bizottság társelnöke.

Az eset pikantériája, hogy az MSZP 13. kerületi szervezetének egy másik tagja, Csonka Beáta utólag beismerte, hogy ő volt az, aki kezével betapasztotta Hernády Zsolt száját, hogy az ne mondhassa el véleményét a miniszterelnökről. Meglátása szerint ezért köszönet járna neki, hiszen éppen a hangoskodó érdekében cselekedett.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az MSZP 13. kerületi szervezete hogyan reagál egyik prominens bizottsági tagjuk, volt képviselőjük botrányos viselkedésére. A helyi SZDSZ szerint azonban egy önkormányzati tisztségviselő nem engedhet meg magának ilyen viselkedést.
- Elszomorít, hogy ilyesmi egyáltalán megtörténhet. Ez a viselkedés nem méltó egy politikushoz. Úgy vélem, az MSZP-nek mérlegelnie kell, hogy az efféle viselkedés megfelel-e az etikai normáiknak és hogy az ilyen magatartást tanúsító személy méltó- e a bizottsági tagságra–mondta el lapunknak Merker Dávid, SZDSZ-es képviselő.


Ki is valójában Fehér Józsefné?
A jelenleg nyugdíjas hölgy tizenkét végig volt az MSZP képviselője a 13. kerületi képviselő testületben, az angyalföldi 16-os választókerület képviselőjeként. Helyét jelenleg Tóth Péter, Tóth József szocialista polgármester fia tölti be a testületben. Fehér Józsefné nyugdíjazása előtt szociális munkás volt és jelenleg is ő az Angyalföldi Szociális Egyesület elnökhelyettese. A sors különös fintora, hogy pontosan két évvel ezelőtt, március 15-én Sólyom László köztársasági elnök a magyar köztársaság ezüst érdemkeresztjét adományozta Fejér Józsefnének, a 13. kerület nyugalmazott szociális ügyintézőjének. "


Vélemény:
-Nem tartom azt, hogy a véleménynyilvánítás szabadsága feljogosítana egy nemzeti ünnep tönkretételére, még ha történész is az illető. Az ünnep megzavarása az ünneplő sokaság jogait súlyosan csorbítja!

-Természetesen az ifjú Gárda -mára már megvénült tagjainak ilyen fellépése is törvénytelen , megengedhetetlen.

szabógyuri 2009.03.27. 09:28:12

Nem meglepő. Hiszen a jól ismert kettős mérce most is dolgozik. Véleménye mindenkinek lehet, de csak egy. Az övék. Ha nem akkor állj pucéran a fogdában órákon keresztül.

lopkowitz1 2009.04.05. 12:50:56

Mélyen elszomorító és lehangoló, hogy méh mindig itt tartunk.
Smuel
süti beállítások módosítása