Most már többed-iziglen találkozunk a kerületben olyan rendezvénnyel, amelyet a Magyar Szocialista Párt civil megmozdulásként próbál beállítani.

Egy ilyen rendezvénnyel találkoztunk a múlt hét szombatján Újlipótvárosban Sajtófeszt álnéven, melynek illegális plakátjai ellepték a városrész villanyoszlopait, elektromos szekrényeit, és egyéb ragasztásra alkalmas felületeit.

Beadványomra, amelyet a kiragasztott plakátok ügyében tettem, jegyző úr példás gyorsasággal válaszolt. Azonban a válaszban foglaltak, miszerint a rendezvény nem pártrendezvény volt, nem állja meg a helyét. Jelen rendezvény megtartása és civil mivolta több ponton is aggályos. Amennyiben nem pártrendezvényről beszélünk akkor a fő védnök, miért Szanyi Tibor országgyűlési képviselő? Ha nem politikai rendezvényről van szó, mivel magyarázható, hogy a szocialista párt, vezető politikusai (például Lendvai Ildikó, Lampert Mónika, Vadai Ágnes és mások) a rendezvényen nem csak megjelentek, hanem az ellenzék igen aktív szapulásával töltötték az időt és szórakoztatták az egyébként meglehetősen gyér közönséget. Még szerencse, hogy néhány az egészségéért aggódó kedves választópolgár a vércukorszint és a testzsírszázalák mérések között, áttévedt a park túloldaláról megnézni, hogy mi a nagy zenebona tárgya. Ha volt egy kis szerencséje még egy-egy esernyővel is gazdagodott.

A világhálón fellelhető videónaplók segítségével pontos képet tudunk alkotni a rendezvényen történtekről és az azon való részvételről.

Mindez történik több millió forintos költséggel, amelyet mellesleg az állami tulajdonban lévő Szerencsejáték ZRt. és a kerületi tulajdonban lévő Lehel Csarnok dobott be a közösbe. Az ügyben vizsgálóbizottság felállítását fogjuk kezdeményezni.

Amennyiben pártrendezvényként értékeljük a programot, világosan látszik a megkötött egyezségek sajátos értékelése. Látjuk, hogy a szocialista pártra nem vonatkozik az ez év áprilisában aláírt pártközi megállapodás, amely plakátok kiragasztását szabályozza a kampány időszakában. Amennyiben tényleg nem pártrendezvény, amit láttunk a hétvégén, etikai kérdések merülnek fel. Például, hogyan engedheti meg a kerület választott parlamenti képviselője, hogy a védnökségében és vezetésével megtartott rendezvény plakátjai elrondítsák a városrész utcáit. Ez a felelős képviselet? 

Vajon hogyan lépett volna fel a rendezvény ellen a szocialista párt buldózere, ha ez fordítva történik, mondjuk Polgári Sajtóbál a Polgári Európáért néven, valamely ellenzéki vezető politikus moderációjával mikor is a színpad előtt mondjuk Navracsics Tibor, Rogán Antal vagy és Kósa Lajos mosolygott volna a kamerába és osztogatott volna ajándékot a résztvevőknek. A választ bizonyára mindannyian ismerjük.

Kedves szocialista Barátaim! Ismerjék be, ez a hajó elment, és mint tudjuk a kétségbeesett kapálódzás többnyire a fuldoklók végzete.

(elhangzott a a Bp.XIII.kerületi Önkormányzat Testületi űlésésén 2009.05.28-án. napirend előtti hozzászólásként) 

 

 

Szerző: szabógyuri  2009.05.29. 09:09 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szabogyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr141150328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mdavid · http://ilyenmasholnincs.blog.hu 2009.05.31. 20:44:46

Abban, hogy micsoda dolog volt ez a vadplakátolás, teljesen igazad van. De nem gondolod, hogy ennek a "kivizsgálására" vizsgálóbizottságot felállítani olyan, mint ágyúval lőni verébre?

szabógyuri 2009.05.31. 22:02:54

Kedves Dávid! A vadplakátolás ügyére meg vannak a törvényadta lehetőségek. Azt azonban valóban tarthatatlannak tartom, hogy ez már a sokadik álruhába öltöztetett szocialista rendezvény a kerületben amelyet önkormányzati cégek finanszíroznak. A szocialista-veréb párhuzam viszont tettszett.
süti beállítások módosítása