Kék-fehér csíkok a piros-fehér ellen, a sokat említett régi játszma. A nyíltan ki nem mondott utalgatósdi. A sanda, kicsit csintalan mosollyal kísért, sokatmondó összekacsintás.

Ismét a nyíltan ki nem mondott utalás: mi vagyunk a zsidók pártja, ők a miénk és senki másé. „Aki zsidó, velünk tart” és még folytathatnám a szokásos olvasatokat.

Hát kedves Hölgyeim és Uraim, (annak ellenére HÁT, hogy kedves általános iskolai fizika tanárom Magda néni, mindig azt mondta „Szabó hát-tal nem kezdünk mondatot, üljön le hármas.”) ideje lenne felébredniük és szembenézniük önmagukkal.

Jó lenne, ha végre tudatosodna bennük, hogy a honi zsidóság jó részének elege van abból, hogy ilyen-olyan utalgatások és összekacsintgatások tárgya legyen. Jó lenne, ha tudomásul vennék, hogy sokan és sokrétűek vagyunk, legyünk akár liberálisok, szocialisták vagy fideszesek, mi, magyar zsidók.

Tisztelt SZDSZ-es pártkatonák és médiaguruk! Kérlek, benneteket szálljatok le erről a lóról. Ha megengeditek pórias leszek és azt kérem Tőletek, hogy ne a mi farkunkkal verjétek a csalánt!

 

Szerző: szabógyuri  2009.05.13. 13:10 17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szabogyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr671119133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pepe83 (törölt) 2009.05.13. 15:23:11

Elég gyakran mozgolódom zsidó körökben és a Fidesz nem igazán merül fel a támogatható pártok körében. Valljuk be: a magyarországi zsidó értelmiség 99 százaléka az SZDSZ-el szimpatizál. Ennek okai elég egyértelműek szerintem. Én magam ugyan csak idős rokonaim elmondása alapján alkothatok képet a holokauszt borzalmairól, de átérzem, hogy mit válthatott ki belőlük a gárda megalakulása, a Fidesz partner Jobbik szárnyai alatt. Akárhogy szépítjük, amíg a Fidesz nem tisztítja meg magát a szélsőséges elemektől és igényt tart a szélsőjobboldali szavazókra, addig a zsidóság nagy többségének a párt nem lesz alternatíva.

U.I. : értetlenül állok azelőtt, hogy a legutóbbi, elég szókimondó, a Fidesz és a szélsőjobb összefonódását firtató de a gyűlölködéstől és a trágár kifejezésektől mentes hozzászólásom nem került fel a honlapra.

szabógyuri 2009.05.13. 15:37:49

T. Pepe!

Nyilván azért nem került fel, mert nem küldted el. Ugyanis semmit nem moderálok ki.
Egyébként szíves figyelmedbe ajánlom a hazai sajtó kellő követését. Ebben az esetben többször és több helyen olvashattad volna a Fidesz vezetőinek erőteljes elhatárolódást a Jobbiktól és egyéb más szélsőséges csoportosulástól

Üdv: Sz.Gy.

Pepe83 (törölt) 2009.05.13. 16:11:05

@szabógyuri:

Valóban olvashatunk elhatárolódó és a szélsőségeket elítélő nyilatkozatokat a Fidesz vezetőitől (nem is tehetnek mást, hiszen azzal a elveszítenék mérsékelt Fidesz szavazók szimpátiáját), ugyanakkor nem hunyhatunk szemet a Fidesz és a Jobbik vidéki együttműködései felett. A Republikon Intézet elemzéséből kiderül, hogy a 2006-os önkormányzati választásokon, a Fidesz és a KDNP 138 esetben állított különböző felállásban közös jelöltet a szélsőjobboldali pártokkal. Ugyancsak nem lehet figyelmen kívül hagyni Wittner Mária és Kövér László párttagságát sem, akik nem is leplezik szimpátiájukat a szélsőséges eszmékkel.

Természetesen nem állítom, hogy a Fidesz szélsőséges párt, de az tény, hogy nem löki el magától két kézzel a neonáci szavazóbázist.

lopkowitz1 2009.05.13. 17:50:46

"Hívők és nem hívők "
(Pártok tagjairól és pártokon kívüliekről)

Klein Ervin főkántor Úr a Hegedűs Gyula utcai zsinagóga kis imatermében, Lefkovits Sándor - Córesz bácsi - nemrég felavatott emléktáblája előtt megállt, s mesélni kezdett:

-Három éves voltam, amikor a nyilasok édesanyámat és engem a Duna-partra kísértek, de a közelből fegyverropogás hallatszott, a nyilasok szétszéledtek, mi, ahogy édesanyám mesélte, még fél óráig ott álltunk, aztán félve, reszketve hazasiettünk.

S megmenekültünk.

Klein Ervin főkántor úr szavai hallatán történet jutott az eszembe:
a Tóra összeköt bennünket: s ahogy Klein főkántor úr, az OR-ZSE tanára egész élete példázza, a Soá
borzalmas megrázkódtatása után is lehet - maradhat zsidó - hívő, de válhatott - átmeneti időre? - az Ősök hagyományaitól elforduló: más ember.
Ppártokban működő, - sok esetben - vallásos embereket nem kedvelő, micvákat be nem tartó zsidóvá, a zsidóság képviseletét magának "vindikáló" téves úton járóvá.
De "Az utókor igazságos" - tanítja a Talmud.
S az Örökkévaló adja meg számunkra a tisztánlátás képességét!
Smuel ben Lopkowitz

Mdavid · http://ilyenmasholnincs.blog.hu 2009.05.13. 21:09:31

Erről a bejegyzésről az alábbi vicc jutott eszembe:

"Tisztelt szerkesztőség!
Mélységesen felháborodtam az önök által szerkesztett keresztrejtvényben
szerepelt feladvány miatt: "A szerelem nyílása." A megoldás 4 betű, most
nem írnám le. Ez egyszerűen gusztustalan. Nyilvános bocsánatkérést
követelek a jó erkölcs nevében!


A szerk. válasza: Tisztelt Püspök úr!
Elnézését kérjük, ha ez önt felháborította. Azonban fel szeretnénk hívni
a figyelmét egy kis apróságra. Az ön megoldása a "pina" volt, melyet
sajnos nem tudunk elfogadni. A feladvány ugyanis nem A szerelem nyílása volt,
hanem "A szerelem nyilasa", amelyre a megoldás "ámor" lett volna.
összesen 23465 megoldás érkezett be szerkesztőségünkbe. Ezek között mindössze 2
rossz megfejtés volt, egyik az öné, másik az érsek úré, így ezúton
üzenjük az érsek úrnak, hogy az ö "segg" válaszát sem tudjuk elfogadni....."

Szóval, van, akinek mindenről ugyanaz jut az eszébe... :)

szabógyuri 2009.05.14. 09:04:55

Kedves Pepe!

Meglehetősen erőtlenek és elcsépeltek az indokaid. Figyelmedbe ajánlanám a Kövér Lászlóval alig több mint egy hete készült interjú elolvasását. A feszegetett kérdésben a szocialistáknak van csak igazán restanciájuk, ha csak Radnóti gyilkosait vesszük figyelembe, akik közül ketten elődpártjuk díszes és védett tagjai voltak. Ők mikor ítélték el és határolódtak el párttársaiktól? Vagy tán nekik szabad, rájuk az nem vonatkozik amit az ellenzéktől követelnek?

szabógyuri 2009.05.14. 09:08:44

Kedves Dávidom!

Ennyi idősen még én is naív, és felettébb lelkes voltam.

Üdv: Gyuri

Mdavid · http://ilyenmasholnincs.blog.hu 2009.05.14. 09:31:41

@szabógyuri: "Egyébként szíves figyelmedbe ajánlom a hazai sajtó kellő követését. Ebben az esetben többször és több helyen olvashattad volna a Fidesz vezetőinek erőteljes elhatárolódást a Jobbiktól és egyéb más szélsőséges csoportosulástól"

Biztos, hogy én vagyok naív?

lopkowitz@citromail.hu 2009.05.14. 11:21:08

Politikáról vagy genitáliákról folyik a csevely?
S ilyen közönségesen?
Jó ez így?

fischmannaron@citromail.hu 2009.05.14. 14:44:38


Ez már vegytiszta genitália - a la SZADESZ.
Maradjunk akkor itt! Leíródott:
- pi..
- fa..
Nekem, MDavid nem vicc jut most eszembe, hanem, kamaszkori blődség:
"Pi.. fa.. együtt ba..!
De ki a pi..?
S ki a fa..?
Ha az MSZP van alul - legyünk konzervatívak -, akkor megvan a pi.., s akkor az SZDSZ a fa..!
Mot már csak az a kérdés, hogy mindez - ha már triviális - orális vagy anális együttlét?
S meddig tart?

Pepe83 (törölt) 2009.05.14. 15:47:49

@szabógyuri:

Nem tudom miért elcsépeltek az indokiam. Én csupán tényeket közöltem a Fidesz és a szélsőjobboldali pártok összefonódásával kapcsolatban. Mint ahogy az is egy tény, hogy pl. Wittner Mária, a gárda nagyasszonya, a Fidesz soraiban ül a parlamentben.
Ezen nincs mit szépíteni. Amíg ez így van, a magyarországi zsidóság többsége számára a Fidesz elfogadhatatlan.

Az MSZP-nek, mint tudjuk pontosan annyi köze van az MSZMP-hez, mint bármely mai pártnak, hiszen az elmúlt rendszer politikai tisztségviselői eléggé elszórtan ülnek a parlamentben, nem kevesen a Fidesz soraiban.

Kövér László nyilatkozatát nem olvastam, ha tudsz egy linket küldeni, ahol megtehetem, azt megköszönöm.

Számomra az is elfogadhatatlan, hogy Orbán Viktor, Bayer Zsolttal vágja fel a Fidesz születésnapi tortáját, azzal a Bayer Zsolttal, akinek újságcikkei a cigányok kiirtására szólítanak fel. Egy olyan politikus, aki 2010-ben miniszterelnök lesz, ezt nem engedheti meg magának.

Természetesen az MSZP sem vétlen rasszizmus ügyben. Engem pl. felháborított, hogy a miskolci rendőrfőkapitányt nem távolították el azonnali hatállyal a posztjáról az elhíresült, cigánybűnözéssel kapcsolatos kijelentései miatt.

nehemias@citrommail.hu 2009.05.14. 16:08:28

Kedves Pepe83!
A magyar zsidóság nevében nevében nem írhat, nincs rá felhatalmazása. Írja: "a magyarországi zsidóság többsége számára a Fidesz elfogadhatatlan."
Készített felmérést?
A Fideszben nincsenek zsidók?
Az MSZP-ben nincs tag, aki nem komálja az izraelita vallásúakat, s úgy általában a hívőket?
AZ SZDSZ-ben mindenki kíváló?
Etc.

Pepe83 (törölt) 2009.05.15. 07:24:21

@nehemias@citrommail.hu:

Nem írtam senki nevében, a hozzászólásaim csupán a saját véleményemet tükrözik.

A Fideszben is vannak zsidók, de ettől még a tény, tény marad: a szavazók között nagyon nagy a szélsőségesen gondolkodók aránya és erről azok a politikusok tehetnek, akik kétértelmű nyilatkozatokat tesznek velük kapcsolatban. Elhatárolódnak, de azért odakacsintanak.

Egy példa: az Élet menetén több fideszes politikus is részt vett, ami szerintem is nagyon kedves gesztus. Az viszont érdekes, hogy pont azok a szélsőséges "emberek" próbálták megzavarni a megemlékezést, akiket a Fidesz vezetőinek beszédei bátorítottak fel arra, hogy véleményüket molotov-koktél dobálással és kirakatok betörésével fejezzék ki.

A jegyirodát ért támadás utáni demonstráción, ami én is részt vettem, egyetlen párt zászlóját láttam néhány demonstráló kezében: a Fideszét. Ez számomra azt az üzenetet közvetítette, hogy: „Ne haragudjatok ránk, tudjuk, hogy a másik oldalon ordibáló csürhe jelenlétéért nagy részben mi vagyunk a felelősek, de azért mi nem vagyunk olyanok”

Az MSZP-ben is bizonyára vannak olyanok, aki nem szeretik a zsidókat, bár én még olyan nyilatkozatot még nem hallottam, amely erre utalt volna.

szabógyuri 2009.05.15. 08:46:24

T.Pepe!

http://www.hirextra.hu/2009/04/17/kover-a-jobbik-senkije-es-semmije-a-fidesznek/

ez a kért link Kövér Lászlóval. Figyelmes olvasást kívánok. Az Élet menetén lévő palesztin holokausztra emlékeztetőket nem hiszem, hogy a Fidesz buzdította fel a jelenlétre. De ezek szerint nyilván, a sertés influenza terjedéséért is Orbán Viktor, Kövér László és a többiek, köztük jómagam is vagyunk a felelősek. Sőt lehet, hogy a mianmari vérengzések mögött is lehet, hogy mi álltunk...

Pepe83 (törölt) 2009.05.15. 09:50:01

@szabógyuri:

Én egy szóval sem állítottam, hogy a Fidesz tehet a világ minden bajáról, de ha így van arról szívesen olvasnánk egy posztot:))))

Elolvastam a rövidke Kövér László nyilatkozatot. Nem kellett csalódnom: egy szó sem esik benne elhatárolódásról, csupán arról, hogy szavazókat vettek el a Fidesztől és ez mennyire csúnya dolog. Ezen kívül ismét utalást tesz arra a nyilvánvaló képtelenségre, hogy a Jobbik tulajdonképpen az MSZP bérence.

Ha a Fidesz olyan komolyan gondolja az elhatárolódást, akkor adjon ki egyértelmű nyilatkozatokat a szélsőségek elutasításáról, szakítson meg minden együttműködést a Jobbikkal a vidéki önkormányzatokban, tegye ki Wittner Máriát a pártból és ne Bayer Zsolt vágja fel a párt születésnapi tortáját. Erről miért nem beszél Kövér László???

szabógyuri 2009.05.15. 14:33:37

Kedves Pepe!

Gyere el ma este a Frankel zsinagógába kb. 19.30-ra és kérdéseid felteheted Navracsics Tibor frakcióvezető úrnak. Egészen biztos vagyok benne, hogy számodra is kielégítő válaszokat fogsz kapni.

Üdvözlettel: Sz.Gy.
süti beállítások módosítása