Hosszú ideje cikkeznek az újságok és szólnak a híradások az Ipoly utca 3. szám alatti telek körüli bonyodalmakról, a blogban is több alkalommal írtam róla.

A színjáték úgy tűnik, eljutott a végkifejletig. Mint köztudomású többek között a kerületi Fidesz-KDNP frakció kezdeményezte az ügyben a soronkívüli testületi ülés kiírását, ami meg is történt 2009. április 21-én azzal a célzattal, hogy a testület vonja vissza előző március 12-i határozatát és vizsgálja felül az árverési kiírás feltételeit.

Rövid emlékeztetőül, a március 12-i határozat több ponton is aggályosnak volt tekinthető. Egyrészt, mivel az árverés kiírása egy olyan telekre íródott ki, amely a kiírás pillanatában még nem létezett mivel a kialakítása még nem történt meg. Másrészt, az eladandó telkek négyzetméter ára (115.600 Ft./m2) messze elmarad az elvártaktól. Harmadrészt az árverési kiírásban az önkormányzat kötelezi a majdani beruházót, hogy a megépítendő ingatlanban felépít egy 400 négyzetméteres orvosi rendelőt, amelyet az önkormányzat 400000 Ft-os négyzetméter áron visszavásárol a befektetőtől. Nem elhanyagolható tényként kell kezelni, hogy néhány száz méterre a helyszíntől találhatunk a lakók megelégedésére hosszú ideje működő orvosi rendelőt.

Természetesen, a soronkívüli testületi ülés nem volt több puszta színjátéknál. A szocialista többség helyben hagyta régebbi határozatát, és az üzlet mehetett tovább.  2009. március 23-án csütörtökön megtörtént az árverés és az egyetlen elindult pályázó kikiáltási áron megvásárolta Újlipótváros jóformán egyetlen szabad telkét.

Természetesen nem „mutyizás” történt, a szocialista álláspont szerint, hanem az ellenzék elriasztotta a befektetőket. Bár az indok egy kicsit sántít. Március 12-én az ellenzék még nem riogatott, de már akkor is világos volt, hogy a fejvesztett kapkodás mögött más szándék is lapulhat.

2009. Magyarország (ahol minden lehetséges)

 

Szerző: szabógyuri  2009.04.25. 13:10 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szabogyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr911085587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lopkowitz1 2009.04.26. 16:11:12

"...néhány száz méterre a helyszíntől találhatunk a lakók megelégedésére hosszú ideje működő orvosi rendelőt." - írja Szabó Úr.
Valóban.
A Tátra utcai gyermekorvosi rendelőről van szó, melyet a rendelő által alapított Palánta Alapítvány pénzéből a rendelő maga ujíttatott fel sok millió forintból. Az összeget az alapítványba a rendelő munkájával elégedett szülök fizették be hálájuk kifejezéséül: egyik szülő grátis készítette el a például a belsőépítészeti terveket.
Maga a rendelő: recepcióval, várótermekkel, gyönyörű környezettel várja a gyermekeket, s az egész belső környezet bárhol Európában színvonalasnak minősülne.
Sajnálom, hogy majd elköltöztetik.
Smuel ben Lopkowitz
süti beállítások módosítása