Ezt a kedves biztató hangvételű levelet kerületünk  egyik természetesen mélyen tisztelt alpolgármestere küldte, valamennyi önkormányzati képviselőnek, pártállásától függetlenül. Talán emlékeztetni kellett volna a levél elküldése előtt, hogy Magyarországon csak nem 20 éve megszünt az egypárt rendszer. Minden esetre a hangvétel finoman szólva sem nosztalgikus.

"Barátaim!

Érthetően, nagy az ijedség. Tragikus híreket olvashatunk, láthatunk. Az ember joggal tarthat attól, hogy minden elveszhet, amiért évek óta, (húsz év óta) annyit tettünk, amihez arcunkat, személyes hitelünket adtuk. Az országos pártvezetés „béna kacsává” vált. A kialakult politikai válságot meg kell oldani, a pártot a vezetés kollektív tehetetlensége nem temetheti maga alá. Eszemmel tudom, szívemmel érzem, hogy az MSZP nélkül Magyarországon nincs demokrácia és a társadalom többségének nincs boldogulási esélye.

Mi, mit tehetünk?
1/ Mindenek előtt amennyire lehetséges őrizzük meg nyugalmunkat. Sok az álhír és a hiszti. Elterjedt például, hogy Gyurcsány Ferenc pártot alapít. Nem igaz. Vagyis, akik arról értekeznek, hogy a hálátlan MSZP-t el kell hagyni és a „Feri vezetésével” egy új pátot alapítani, azok valójában a szocialista párt „elemdéefesedését” indíthatják el. Orbán és Kóka szándékai szerint cselekszenek az ők érdekeit szolgálják.
Azt javaslom, hogy szervezetünk tisztségviselői az önkormányzati képviselők higgadtan reagáljanak a történésekre, ne fokozzák a nyugtalanságot. Egyeztessünk.
2/ A jövő hétre elhatározott terveinket valósítsuk meg. A keddi szembenéző, a csütörtöki aktivistatalálkozó lehetőség a beszélgetésre, a helyzettisztázásra, egymás bátorítására stb.
3/ A következő vasárnapi kongresszus előtt a titkárokon keresztül gyűjtsük össze tagjaink véleményét.

Üdvözlettel Borszéki Gyula "

Szerző: szabógyuri  2009.04.05. 11:11 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szabogyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr21047195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eitan ben Abram 2009.04.06. 14:47:44

Béna kacsa avagy béna liba: most már a metafóra sem érdekes. Valami azonban igen: "Hol vannak most a szociáldemokraták?"
Eitan

szabógyuri 2009.04.17. 10:39:52

A libák jóslata bekövetkezett, láttuk őket a Parlament előtt néhány nappal ezelőtt. Ha már állatok, akkor inkább kutyakomédia.
süti beállítások módosítása