A XIII. kerületi Önkormányzat 2009. március 12-én megtartott testületi ülésén, a szocialista többség szavazatával erősítette meg a Pozsonyi utca Ipoly utca sarkán lévő telkek értékesítését. Tette ezt oly módon, hogy a szóban forgó két telek egyike jelen pillanatban nem létezik. A Képviselő testület ugyan ezen az ülésén hozott határozatot a területre szóló szabályozási tervről, amely csak 2009. április 1-én lép hatályba. Az eladásra szánt telek kialakítása csak a szabályozási terv életbe lépése után lehetséges, vagyis a pályázatot egy jelen pillanatban nem létező telekre sikerült megszavazni. 

A szóban forgó fantomtelek kikiáltási ára 115.600 Ft./m2, amely aránytalanul alcsony a piaci árakhoz képest. A pályázati kiírás kötelezi a fantomtelki beruházót egy 400 m2-es orvosi rendelő építésére, amelyet az önkormányzat a későbbiek folyamán visszavásáról 160.000.000 Ft-os áron, azaz 400.000 Ft/m2-ért.

 

 

Szerző: szabógyuri  2009.03.26. 10:35 1 komment

Címkék: újlipótváros

A bejegyzés trackback címe:

https://szabogyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr881026528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bozgor 2009.03.26. 11:30:04

Az Ipoly utcai telek utcai telek mai állapotban nagy szégyen.
A megújulás elengedhetetlen.

A telek eladására kiírt pályázat olyan árat tartalmaz, amely elfogadhatatlan. Ilyen esetben nem szabad beírni induló árat, legyen szabad a licit.
Egyszerűen ez színvonaltalan , amatőr munka.

Más kérdés, hogy már ez is nagy előrelépés, hiszen itt nem volt beépítési koncenpció – forduló, így nem szórták ki azokat aki nem „baráti” pályázók.
süti beállítások módosítása