Erre már többen nagyon régen vártunk. Most erre sor is kerül, mint megtudjuk a rendezvény program-tervezetéből 19 óra 55 perckor e hét szombatján, 2009. május 23-án a Szent István parkban, ahol ismét, bár burkoltan szocialista pártrendezvényre kerül sor az Európa Parlementi választások ürügyén. Sajnálatos tényként kell megállapítanunk, hogy a rendezvény támogatói között a baloldali médián kívül megtaláljuk a Lehel csarnokot és a Szerencsejáték Zrt-t is. Nem gondoljuk, hogy a mostanihoz hasonló pártrendezvényt részben vagy egészében önkormányzati és állami tulajdonban lévő cégeknek kellene támogatniuk. Szintén elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a rendezvény apropójából Újlipótváros utcáit ellepték az illegálisan kiragasztott plakátot, amikor a köztisztasági problémák egyébként is fojtogatóak a városrészben. Egyben felkérjük a kerület vezetését, hogy járjon el az illegális plakátok kiragasztói ellen és intézkedjen azok haladéktalan eltávolításáról.

 

A XIII. kerületi Fidesz-KDNP frakciójának nevében:

 

Szabó György                                                                                      Harrach Tamás

Fidesz-KDNP frakcióvezető h.                                                   önkormányzati képviselő

 

Urbán Szabó Sándor                                                                         Kosztolányi Rita

önkormányzati képviselő                                                            önkormányzati képviselő

 

Gubicza Katalin

önkormányzati képviselő

Szerző: szabógyuri  2009.05.20. 13:24 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szabogyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr501133368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bozgor 2009.05.20. 13:46:53

Kár, hogy nem tér ki a cikk arra, hogy mit is jelent ez az elköszönés. Érdekelne pedig, nagyon.

A pártrendezvénnyel nincsen nekem bajom, az EP választás a törvény szerint is pártpoliltika, kampányidőszak van, kampány van, rendezvények vannak.
Ez így helyes.

Az, hogy ezeket a rendezvényeket kik finanszírozzák az már sarkalatos kérdés. De ahhoz, hogy véleményt tudjak erről alkotni, nem elegendő két cég megnevezése, meg kellene tudni a támogatás mértékét, formáját és hát persze igazolni kellene a támogatás tényét is! Addig ez csak hangulatkeltés (arra pedig nincs különösebben szükség).

A plakátolás ismét más kérdés; attól fogva, hogy a köztársasági elnök bejelenti a kampány kezdetét a plakátolás bizony szabad teret kap, így ez törvényes.
Más kérdés, hogy a mostani időszakra a pártok kijelentették, hogy csak a nemrégiben kihelyezett táblákon plakátolnak. Nem tudom pontosan, mire is vonatkozik ez a megállapodás; mindenesetre szeretném, ha a felek betartanák.

Szóval ez a blogbejegyzés kevés tényt tartalmaz, viszont a tájékozatlanokat orientálja, nem épp jó irányba.
Szükség van most hangulatkltésre, nincs elég gondja, baja a hazának?
Megfontoltságot, bölcsességet kérek, mindenkitől.

bubuka@citromail.hu 2009.05.20. 18:04:50


Jó bozgorom!
A Lehel a XIII. ker. Önkormányzaté, tehát a kerületieké vagyis a Tiéd is. Nem csak a szociké.
A Szerencsjáték RT. "tózse". (Oroszul tanultuk és azt jelenti "too" (most angolul tanulunk.
Közpénzek csorognak tehát szocicibe.
"Kár, hogy nem tér ki a cikk arra, hogy mit is jelent ez az elköszönés. Érdekelne pedig, nagyon." - írod, jó bozgorom.
Szanyika per minimum a mandátumtól?
De csiripelik a panaszt fecsegő informátorok és információgyűjtők, akik még templomban is szórják a szocici meghívókat kampányrendezvényekre - hogy Szanyikáék nehezen kaptak zsozsót a Táncsics Alapítványtól, melynek Gyurcsány lett az elnöke... S
kerületi szocicik aláírást gyűjtenek: mert dr. Tóth polgimaestro 20. és Szanyika 23. lett a szocici fővárosi listáján...(készülnének az előrehozott választásokra?)
Az aláírás gyűjtése lényegében kérés: hogy jobb helyre kerüljenek. S ez azt jelentené, jó bozgorom, hogy Szanyikáék félnek, hogy egyénileg sem kerülnek be T. Házba?
S most felállva énekeljük együtt az Internacionálét!
süti beállítások módosítása