Örvendetes és azt hiszem minden kétkedő számára megfelelő választ adott az elmúlt napokban a nem éppen polgári nézeteiről híres ATV képernyőjén Semjén Zsolt a KDNP elnöke valamint Orbán Viktor a Fidesz elnöke is, mint ahogy azt a mai sajtóból megtudhatjuk. Semjén Zsolt minden kétséget kizáróan közölte, ez első megrökönyödésükben fuldokló asztmás rohamot kapó, televizió nézőkkel a Jobbik eddig talán legjobban ülő meghatározását, a neopogány jelzőt. 

Orbán Viktor szintén egyértelművé tette a Fidesz viszonyát szélsőjobboldali mozgalmakhoz. „A megfontoltság, "a kétszer mérek, egyszer vágok" elv nélkül nincs eredményes politika, mondta Orbán Viktor a Heti Válasznak adott interjúban. A Jobbikra utalva úgy fogalmazott: "Hiába tesz jót az egészségünknek a szellőztetés, ebből még nem következik, hogy be kell törni az összes ablakot, majd tüdőgyulladásban meghalni. A hebehurgyaságba csapó, szélsőséges habitusú politika súlyos károkat tud okozni".

A Fidesz elnöke egyértelművé tette, ők kormányzásra készülnek, tehát a Jobbik az ellenfelük. Orbán szerint a Jobbik elnöke úgyis világossá tette, hogy ők mindenképpen ellenzékben lesznek.

Orbán Viktor utalt arra is, hogy az európai politikatörténetben nem példa nélküli, ha a baloldal az ellenfél gyengítése érdekében hozott létre szélsőjobboldali szervezeteket. "A kormányváltás utáni vizsgálataink ezért nemcsak a gazdasági visszaélésekre, hanem a titkosszolgálatok szerepére és az ilyesfajta politikai szélhámoskodásokra is kiterjednek majd" - jelentette ki az interjúban.”

Semjén Zsolt a következő képpen fogalmazott: „a Jobbik szalonképtelen radikális párt. A KDNP-nek eddig sem volt intézményes kapcsolata a Jobbikkal, mivel keresztény pártként tartották magukat ahhoz, hogy neopogány tendenciákkal nem akarnak közösséget vállalni, és csak a Fidesszel képzelik el kormányzást. Megjegyezte, a radikálisokra leadott, nem kormányképes szavazatok elvesznek.”

Nyilván ezeket a megnyilvánulásokat fogják követni kétésgbeesett baloldali magyarázatok. Hiszen egyre nehezebb a jól ismert antiszemita jelző ráragasztani a Fideszre és a KDNP-re .

 A lecke fel lett adva, a baloldal verejtékezve gondolkozik egészen mostanáig azon, hogy ezeket a kijelentéseket, hogyan lehetne Orbán Viktor, Semjén Zsolt és a polgári oldal ellen fordítani. A választ egyelőre megadniuk nem sikerült, bár nyilván erre nem túl sokáig kell várnunk.

A szélsőjobb vezetőinek jó része gondolom, amúgy borotválatlanul, lepedékes foggal, köntösben (vagy kombinéban) és házipapucsban rohantak titkosszolgálati  összekötő tisztjeikhez, gyors tanácsot kérni, hogy mitévők legyenek. Nehogy rosszat mondjanak,  mert a végén még a pénzt is visszakérik tőlük.

 

Szerző: szabógyuri  2009.05.28. 10:25 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabogyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr601148459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása