Mint mindannyian tudjuk a kampány elindult. A köztársasági elnök április 11-re kiírta az országgyűlési választásokat. Kerületünk lakói már két hete szembesültek azzal, hogy utcáinkat, házfalainkat ellepték az óriás plakátok. Ezzel tulajdonképpen nem is lenne baj, ha mindez a választási kampány keretein belül történt volna.  De nem, hiszen a plakátok még jóval a kampány kezdete előtt kerültek ki közterületeinkre és néznek velünk szembe árgus szemekkel országos-kerületi politikusaink. Szám szerint 54 helyen tekint le ránk Tóth József és Szanyi Tibor „simogató” tekintete. Vigyáznak ránk 25 helyen Újlipótvárosban és 29 helyen Angyalföldön. Vigyáznak ránk és kísérnek tekintetükkel szinte minden sarkon.

Vajon mennyi pénzért és kinek a pénzéért vetik ránk vigyázó szemeiket. Hol voltak ezek a vigyázó tekintetek, akik most ismét szeretnének bizalmunkba férkőzni, amikor az elmúlt nyolc évben a parlamenti szavazásokon a lakosság érdekei ellen kellett dönteniük? Vajon lesütötték-e szemeiket amikor meg kellett szavazniuk azokat az intézkedéseket amelyek további sarcot vetettek ki a kerület lakosaira.

A lakossági megszorítások talán nem vonatkoznak a politikai pártokra? A kikerült 54 darab óriásplakát árából, hány rászorult családot lehetett volna megsegíteni, hány hajléktalannak lehetett volna élelmiszert osztani vagy szállást biztosítani?

Arcátlan vagy csak egyszerűen szemtelen-e a plakátok kihelyezésének ténye? Hiszen költségük nem tekinthető a kampányköltségnek. Arcátlan és szemtelem egyben Tóth József és Szanyi Tibor részéről a plakátok kihelyezése sok millió forintért akkor, amikor a lakosság jó részének komoly problémát jelent a havi megélhetés. Szóhasználatukkal élve Felelős politizálást kérünk.

Szerző: szabógyuri  2010.01.26. 13:30 3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szabogyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr991703425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.01.26. 14:41:54

Igazából az LMP próbálkozott, hogy tiszta, legális kampányok legyenek.
Talán akkor kellett volna támogatni őket. Mert így utólag (nem akarok csúnyán fogalmazni) ez nem az igazi.
lehetmas.hu/hirek/998

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2010.01.26. 15:50:41

Gyuri, ennél szofisztikáltabban kéne demagógnak lenned.

Erdős 2010.01.26. 19:58:31

Szia Gyuri!
Érdeklődéssel olvastam bloggodat, egyet is értenék vele (nem hivatkozván a felettem lévő kommentekre), ha nem a szoci plakátokkal egy időben jelentek volna meg a Fidesz Obama kampányát utánzó sokszavas plakátjai. Sőt, én magam a jelöltek képét tartalmazó plakátokat azért sem szeretem, mert alkalmas arra, hogy a velük nem szimpatizálók kifejezzék nem tetszésüket ráfirkálással, leszaggatással, amitől ráadásul csúnya is lesz (ezt persze mélységesen elítélem). Azt mondod, nem kérdezed, mert hiányzik a kérdőjel: "Vajon mennyi pénzért és kinek a pénzéért vetik ránk vigyázó szemeiket." Biztos sok ért, ti is tudhatjátok, mert pont akkora a plakát mérete, mint a tietek, ha az adófizetők által adott állami támogatásra gondosz, akkor ti is majd nem ugyan annyit kaptatok, mint mi (törvény rendeli), hisz a választáson (2006-ban) majd nem egyforma eredményt értünk el. De hát ezt erre adták. Ami a többi pénzt illet, ugyan abból mint ti: tagdíj, egyéni támogatás. Másról (még ha a média sejtetni véli is)nem tudok, gondolom a sajátjaid vonatkozásában te sem. Ezt meg mindenki, ti is arra használjátok, amit szükségesnek véltek. Ebből azt a következtetést vontam le, hogy egy különleges üzenetet szerettél volna közölni a lakossággal (pontosan azt, amit ti is csináltok, ugye emlékszel Endre, krumplis reklám anyagára 70 ezer pld-ban, s így én is kérdezhetném, miből?)hátha megutálják ezért őket. Demagógia az is ha ugyan azért a tevékenységért csak a másikat ítélem el. Ne tedd, neked tényleg nem áll jól. Ez olyan Spalleres és visszájára fog fordulni. Barátsággal Laci
süti beállítások módosítása