Az előző bejegyzésben már foglalkoztam a Vígszínház utca 5. szám alatti ház kálváriájával. Ez az ügy híven tükrözi a lakóközösségek kiszolgáltatottságát a beruházók irányába, de ehhez hasonló történetet azt hiszem, keveset találhatunk fővárosunkban. Mint azt képeink is tanúsítják a ház lakásainak jó része lakhatatlanná vált a beázásokat követően. De többen az áldatlan állapotok ellenére is lakásaikban kényszerültek maradni annak ellenére, hogy az érintett lakók között fogyatékkal élő emberek is találhatóak. Voltak, akik kényszerűségből hónapokon keresztül szállodában illetve külföldön élő rokonaiknál húzták meg magukat.

A bekövetkezett károkért felelősséget senki nem vállalt vállal, a biztosító cégek a kárigényeket a legtöbb esetben azzal a kifogással utasította el, hogy a bekövetkezett károkért a „szintráépítés kivitelezője felelős”. Annak ellenére, hogy a beruházó rendelkezik biztosítással a biztosítójának válasza szintén elutasító volt „mivel az ilyen jellegű károkozásokra nem terjed ki a biztosítási fedezet”. A beruházó több esetben ugyan felújítási munkálatokat végzett a megsérült lakások egy részében, de mivel a beázások oka nem szűnt meg ezért a lakások tovább károsodtak. Annak ellenére, hogy a beruházó több írásos dokumentumban is elismerte a károkozás tényét valamint tudomására jutott az is, hogy több lakásban a bérlők felmondták bérleti szerződéseiket nem tette meg a kellő lépéseket a beázások megszüntetésére.

A házban található önkormányzati lakásokat a vagyonkezelő felújította, de ezeknek a lakások állagának tovább romlása is várható.

Legfrissebb információink alapján a beruházó újabb ajánlatával hozta lehetetlen helyzetbe az ingatlan tulajdonosokat. A lakókhoz elküldött nyilatkozat szerint, kéri az ingatlan tulajdonosokat, hogy járuljanak hozzá az építési engedély módosításához, amely a mellékelt tervrajz alapján már nem csak az emelet ráépítését, hanem a tetőtér beépítését is tartalmazza. Vajon a jelenlegi állapotok szerint az erősen károsodott, fizikálisan szivacsosra ázott legfelső emelet elbírná-e a tetőtér beépítését is. Jelen szituációban úgy tűnik, hogy a lakókra újabb viharos tél vár, hiszen a dolgok jelenlegi állása szerint nem várható az ügy gyors és hatékony befejezése.

Szerző: szabógyuri  2009.11.03. 11:35 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szabogyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr51495141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gugyi 2009.11.10. 10:44:14

Kedves Gyuri!
Egyre másra elterjedt az a trend, hogy a nemfizető biztosítókat emelik ki írásaikban tollforgatóink, és senkinek sem jut eszébe, hogy a biztosítók a PTK, és a megkötött szerződés feltételei szerint fizetnek a bekövetkezett káreseményekre. Éppen a fenti tény okán szorgalmazzuk, hogy minden magánszemély és cég forduljon egy megbízható biztosításközvetítőhöz, aki a biztosítási szakma ismeretében olyan szerződést fog számára közvetíteni, és ahhoz a biztosítóhoz, amely minden szempontból az ügyfél igényeket fogja kielégíteni, és ráadásul ebben az esetben a biztosító is fizetni fog, ha a biztosított káresemény bekövetkezik. Sajnos a mai rohanó világban azok sem veszik igénybe szakemberek segítségét / pedig ingyen van /, akik egyébként rendelkeznek ilyen kapcsolatokkal, és kötnek adott esetben rossz, általuk sem ismert biztosításokat. Üdv: Gugyi
süti beállítások módosítása