A közlemény szerint a kormány "minden szempontból tekintettel van Magyarország és a magyar polgárok biztonságára. Magyarország ezért csak olyan személyt fogad be a program keretében, aki ellen nem folyik sem amerikai, sem nemzetközi bírósági eljárás vagy vizsgálat. A befogadásra azért van szükség e programban, mert az illető hazatérése lehetetlen."

"Azt kérem minden polgártársamtól, hogy legyen tekintettel azokra a nehéz körülményekre, amelyek közt a fogoly az elmúlt éveit töltötte, és segítse őt a beilleszkedésben" - hangoztatta a kormányfő. Szollár Domokos kormányszóvivő elmondta: valószínűleg egy palesztin férfi lesz majd az, akit az ország befogad.

Tényleg erre van nekünk szükségünk? Ráadásul a hozzáadott nyakatekert magyarázásra. Nem jelent veszélyt, de hazájába nem térhet vissza… Nem értem, akkor miről is van szó, egy terrorista gyanús emberről, aki évekig raboskodott (eddig érthető), nem folyik ellene eljárás (ez már erősen aggályos, hogyan raboskodott ebben az esetben, de ez legyen az amerikaiak baja), azért fogadjuk be mert hazatérése lehetetlen (akkor csak van valami vaj a fején).

Tényleg erre van szükségünk? Nincs elég bajunk e nélkül is. Befogadni egy potenciális gyújtogatót? Miért nem a nagy és igazságos USA oldja meg ezeket a problémákat, ők tartották ezeket a talán ártatlan embereket fogva, akkor talán kihagyhatnának minket ebből az ügyből. Miért kellene nekünk nagylelkűen kockáztatni bármit is? 

Vajon, ha mi tekintettel leszünk szegény fogoly fogságban töltött éveire, ő tekintettel lesz-e a befogadó ország szokásaira és kultúrájára. Európa számos országában nem ezt látjuk.

 

Szerző: szabógyuri  2009.09.16. 11:01 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabogyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr221385865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása