A Barankovics István Izraelita Műhely Egyesület tagjainak és elnökségének eltökélt szándéka a magyarországi zsidóság érdekeinek szolgálata politikai hovatartozástól és világnézettől függetlenül.

Az elmúlt hónapok folyamán úgy gondoltuk, hogy a Magyar Zsidó Kongresszus megfelelő szervezet lehet, amely függetlenül, demokratikusan tudja képviselni a magyar zsidóság valamennyi ágazatát, irányzatát, legyen az vallási, politikai vagy kulturális. Hiszen számunkra a legfontosabb az, ami mindannyiunkat összeköt, önmagunk zsidósága.

Szomorúan vettük tudomásul a mai napi kongresszus alkalmával, hogy többen ezt nem így gondolják, hanem a kongresszust pusztán egy báb szervezetként szeretnék üzemeltetni az eddig megszokott módon.

Kérjük Elnök urat, hogy a mai nappal törölje a Barankovics István Izraelita Műhelyt a Magyar Zsidó Kongresszus tagjai közül. Természetesen továbbra is fentartjuk azon szándékunkat, hogy minden olyan szerveződésben, ami valóban a magyar zsidóság érdekeit képviseli részt fogunk venni.

 

Munkájához további jó egészséget kívánunk:

 

Budapest, 2009. május 24.

 

 

                          Szabó György                                     Weisz Péter

                              Alelnök                                              elnök

 

Szerző: szabógyuri  2009.05.24. 21:19 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szabogyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr661141398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása